Naamplaat op muur P. Ruiter
Afbeelding

Onverklaarbare A?

Een bijzondere naamplaat op de muur van een huis aan de Buurt in Venhuizen, die daar zo te zien al een tijdje hangt. Volgens diverse bronnen is op dit adres de groothandel in meubels P. Ruiter gevestigd, hoewel dat verder nergens uit op te maken valt. Het bord is op een bijzondere manier gemaakt, door letters uit het metaal te frezen. Je zou bijna denken dat de letters met een sjabloon zijn gemaakt, maar dat is niet het geval, want daarvoor verschillen de letters R teveel van elkaar. Ook interessant is de I die, hoewel het geheel in hoofdletters is uitgevoerd, tóch een puntje heeft gekregen. Het is een beetje gissen hoe dit bord eruit zag toen het nog nieuw was, maar een donkerbruin vermoeden is rood. Maar waar de grote A voor staat? A-merk? A-kwaliteit? A-locatie?